Country
Belgium Belgium
Departement
Finance

Xeikon International ontwikkelt, produceert en verkoopt hoge kwaliteit digitale kleurendruksystemen. Xeikon is uitgegroeid tot de top in de grafische wereld en ziet zijn producten ingezet voor een brede waaier aan industriële en commerciële druktoepassingen, zoals commercieel drukwerk, gepersonaliseerd en variabel printen, verpakkingen en etiketten. Xeikon maakt sinds eind 2015 deel uit van de Flint Group (8000 medewerkers).

Functie

Als Treasury Accountant werk je zeer zelfstandig.  Je geeft de nodige support binnen Finance op vlak van betalings modaliteiten van meerdere entiteiten (27 stuks).  Daaronder vallen de dagdagelijkse betalings opvolgingen, maar ook maandelijkse “netting” en “Intercompany” interestberekening.

Bijkomend ben je verantwoordelijk voor het cash management en volgt deze op.  Je volgt de cashstromen, cashpool en financieringen op en staat in voor de optimalisering van de bankrekeningen en de algemene efficiëntie.

Natuurlijk ben je als Treasury Accountant ook verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportage van de cash positie en volg je de nodige mandaten op alsook de nodige “thresholds”. Eveneens is het de bedoeling dat ook enkele “Corporate tasks” van de Flint Group binnen het takenpakket gaan opgenomen worden (nog toe te wijzen). De functie van Treasury Accountant bij Xeikon is heel divers, omdat je te maken hebt met een aantal entiteiten die puur productiegericht zijn, of juist puur verkoop technisch zijn.

Je werkt voornamelijk vanuit Lier (BE), maar bent bereid om occasioneel je te verplaatsen naar Eede (NL) waar ons financieële afdeling is gevestigd.

 

Profiel
  • Je hebt een bachelordiploma in bedrijfseconomische richting met ongeveer 3 jaar ervaring in het voeren van Treasury taken, het liefst in een internationale omgeving.
  • Ervaring in een productieomgeving en kennis van SAP, KBC Reach is een plus.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, bent IT-wise en kunt goed uit de voeten met Excel. 

Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel dragen en waar nodig doorzetten tot het werk gedaan is, behoren tot jouw talenten. In je rol als Treasury Accountant ben je vanzelfsprekend sterk analytisch, kan je probleemoplossend werken, denk je proactief en neem je jouw verantwoordelijkheid ten voordele van het team. Werken bij Xeikon is weggelegd voor ambitieuze, gedreven en zelfkritische mensen die behalve een hoge werkethiek ook goed zelfstandig kunnen functioneren."We are always keen to meet talented, energetic team players who wish to share in the goal to continuously raise our performance standards in order to meet the quality, cost, delivery and service requirements of our customers."
Hélène Boehlen - HR Business Partner
Aanbod
  • Een uitdagende job binnen een internationaal, innovatief bedrijf dat toonaangevend is binnen haar marktgebied;
  • Deel uitmaken van een divers en groeiend team;
  • Een competitief salarispakket met een ruim aanbod van extralegale voordelen;
  • Flexibele werkomstandigheden met oog voor een gezonde work/life/health balans;